Naši průvodci

Hana Matalová

• průvodkyně, školková kuchařka
  • šťastná mamča kluka Josífka
  • vystudovaná zdravotní sestra a radiologická asistentka
  • nadšená laktační poradkyně a žena podporující kontaktní rodičovství a nošení dětí
  • absolventka kurzu Respektovat a být respektován
  • má ráda dobrodružství, tajemné výpravy, výlety a hory

Alžběta Macková

• průvodkyně
  • maminka 4 dětí, původně z Prahy, ale již 10 let žije na jižní Moravě
  • vystudovala evangelickou teologii, lingvistiku, fonetiku a arménštinu
  • jako studentka hlídala děti, doučovalo co se dalo, učila, vedla tábory, pracovala v Diakonii ČCE v Praze, posledních 10 let ji učí vlastní děti a spolupodílí se na organizaci programů mateřského centra Nosislávek
  • ráda si povídá a poslouchá, zpívá a hraje na všemožné i nemožné hudební nástroje; tvoří z toho, co dům dá; seje a sází, sklízí a zpracovává; podniká dobrodružné cesty hlavně na kopce, ale taky si moc ráda jen tak lehne do trávy a prostě spočine

Vendula Švábová

• průvodkyně, cvičí děti v Sokole
  • po narození vlastních dětí si uvědomila, že to jsou nejupřímnější stvoření na světě, baví ji jejich hravost, kterou s nimi může sdílet
  • ráda dětem nabízí vhodné podměty a materiály, tvoří a vyrábí, objevuje s nimi svět okolo nás
  • učí se od dětí a společně s nimi jak věci "zažít" a z této zábavy se naučit co a jak funguje
  • se svými dětmi většinu času tráví venku - na zahradě, v parku, v lese a společně se učí jak ji rozpoznávat a pečovat o ni
  • vede cvičení pro děti a na tábory jako vedoucí jezdí od 15 let
  • ráda bych svoji budoucí kariéru směřovala k pedagogické činnosti; letos jsem absolvovala kurz asistenta pedagoga a ráda bych pokračovala v předškolní pedagogice

Nico Bekker

"Dejte mi rýč a budu rychlej. Ale psát něco na internet mi moc nejde."
Nico je statečný muž mezi průvodkyněmi ve školce. Je původem Jihoafričan, duší i srdcem permakulturní zahradník, tatínek Helenky a Kubíčka. Mluví afrikánsky, anglicky, německy a česky a nejen díky tomu je s ním velká sranda! S dětmi kromě blbostí hlavně zahradničí a jeho nejoblíbenější místo u jurty je kompost.

Zázrak ne

Petra Holíková

v současné době na mateřské dovolené
Věnuje se deset let vedení dětských oddílů v Junáku, poslední dva roky vede se svým manželem Benjamínky, nejmladší věkovou kategorii Junáka a mají za sebou i dva báječné tábory. Studuje speciální pedagogiku na Masarykově Univerzitě, má za sebou kurz péče o děti od 0 do 10 let, praxi v Židlochovické školce a zdravotnický kurz. Velkou část svého času věnuje skautům a skautským kurzům, kde mimo jiné prohlubuje svoje znalosti z pedagogiky, metodiky a psychologie. S dětmi moc ráda tvoří nejraději z přírodních materiálů, přírodu velmi miluje a snaží se ji objevovat společně s dětmi, od přírody se učit a v ní růst. Je pro ni důležitý respekt, partnerský přístup, důslednost, pohoda a úsměv.